Bolest achilovky

Bolest achilovky, cviky a léčba

Běhání a analgetika: je růžová pilulka lepší než paralen? Odpovídá sportovní lékařka

Běhání může občas bolet. Stává se však normou, že je tato bolest řešena nikoliv odpočinkem, které by tělo potřebovalo, ale spíše farmaceutickou cestou. Co se se odehrává v těle člověka, který nedbá signálů svého těla a bolest stále potlačuje? O tom jsme si mimo jiné povídali s kardioložkou a sportovní lékařkou MUDr. Hanou Štefaničovou.

Více

Jakou mast použít na zánět šlach a jakou na výron v kotníku? Vybavte si lékárničku na dovolenou

Máte domácí lékárničku plnou mastí a krémů a když přijde úraz, natáhnete si sval nebo vás prostě jen něco bolí, střídáte všechny najednou dokud nějaká nezabere? Asi vám nemusíme říkat, že to není úplně správná cesta. Každá mast má svou účinnou látku, jinou dobu působení a jiný účinek. V extrémních případech byste si naopak mohli své poranění ještě zhoršit. Jakou mast použít na zánět šlach, výron kotníku nebo pohmožděninu? 

Více

Král domácího ošetření svalů i šlach. Řekneme jak pracovat s rollerem neboli válcem

Sportování je obecně prospěšná věc, o tom netřeba pochybovat. Má to však jisté výjimky z pravidla – ostatně jako všechno. Základem je pochopit fakt, že sport bude pro vás prospěšný v případě, že jste na něj nachystaní. Pokud nejste, můžete si sportem i uškodit, jak tvrdí oblíbená teorie gaučového paradoxu fyzioterapeutky Kateřiny Honové. Přečtěte si její tipy jak cvičit či který roller používat.

Více