Předežeňte Petru v naší běžecké soutěži. Dávka motivace na září

Petra Kolesárová, kterou máte za úkol v září předehnat. Foto: Magdaléna Ondrášová

Zatím co v srpnu jste předháněli Kubu, který je tváří brněnských RUNGO výběhů, v září pro vás máme jiné sousto. Petru, kterou můžete potkávat také na našich výbězích, ale v Praze.

Jde tu především o běh a motivaci, či zdravou soutěživost. Každý měsíc vybereme cíl, který když svou naběhanou kilometráží předeženete, jste vítězové a losujeme z vás jednoho o cenu. Abychom ale motivovali i začátečníky, losujeme o druhou cenu ze všech, kteří se soutěže aktivně zúčastnili.

Kdo vyhrál v srpnu?

V srpnu jste měli předběhnout Jakuba Kociana z Brna a nebyl to lehký úkol. Ten měl v plánu několik závodů, z nichž jeden byl Beskydská sedmička, což i dokončil. S celkovou srpnovou kilometráží 271,4 se to podařilo jen 32 z vás. Los padl na Kláru Valentovou, která se v září umístila na 31. příčce s 300 kilometry. Ze všech, kteří se aktivně zúčastnili jsme vylosovali Josefa Černého na 106. příčce se 156 kilometry. Napište mi, prosím, na e-mail: ondrasova@rungo.cz, abychom vám mohli zaslat cenu.

V září budete předbíhat Petru Kolesárovou, kterou znáte z pražských středečních RUNGO trailových výběhů, nebo jako pořadatelku RUNGO závodů. Sama přiznává, že to teď s běháním prý není žádná sláva. „V ideálním případě běhám tak třikrát týdně, celkem tak 30 kilometrů za týden,“ skromně shazuje své výkony Petra a dále upozorňuje, že výzva „Předežeň“ ji vyburcuje k vyšším výkonům. Navíc ji v září čeká účast na Vltava Runu. Tak bude Petra pro vás lehkou kořistí nebo nebude?

Začátkem října vylosujeme jednoho z těch, kteří Kubu předběhnou a jednoho ze všech, kteří se do výzvy aktivně (tedy alespoň jedním výběhem) zapojí. Dárek bude překvapení z naší běžecké skříně.

Vytvořili jsme pro vás na
Facebooku rámeček
„Předháním RUNGO.cz“.
Přidejte ho ke své profilové
fotce, ať přátelé vědí, že jste
ve výzvě a mohou se tam s
vámi předhánět!

Chci se v září zapojit!

Na Endomondu vypisujeme každý měsíc běžeckou výzvu o ceny, ale i chodeckou a cyklistickou výzvu, ty jsou však jen pro zdravou rivalitu bez nároku na odměnu. Můžete se tam porovnávat s ostatními.

Do soutěžní zářijové běžecké challenge se můžete zapojit zde.

Nechcete promeškat výzvy příští? Chcete se nakliknout do nesoutěžních chodeckých a cyklistických výzev? Naklikněte se již nyní:

Jak to funguje?

Pro nové Rungo výzvy používáme mnoha běžci oblíbenou platformu Endomondo. V prvé řadě se tedy zaregistrujte na jejich stránkách, což lze kromě klasické registrace s uživatelským jménem a heslem i pomocí vašeho Facebook účtu (pokud máte). Po přihlášení na Endomondo si pak si pak zvolte jeden z týmů v tomto článku a přidejte se!
Pokud běháte s mobilním telefonem, je to jednoduché. Nainstalujte si mobilní aplikaci Endomondo Sports Tracker, která je dostupná pro všechny rozšířené platformy chytrých telefonů, a používejte ji pro zaznamenání svých výběhů. Aplikace po doběhu nahraje váš výkon na web Endomondo.com a kilometry se vám automaticky započítají do Rungo výzvy. Pokud běháte s hodinkami Garmin, můžete si Endomondo účet propojit se službou Garmin Connect (kam se data z Garmin sporttesterů standardně nahrávají) a Endomondo si vaše výběhy bude ze služby Garmin Connect stahovat automaticky. Toto propojení provedete v nastavení Endomonda na webu (stačí zadat přihlašovací údaje pro váš Garmin Connect účet). Garmin sporttestery lze propojit s Endomondem i napřímo pod tlačítkem Add workout, je potřeba mít ale nainstalovaný Garmin Communicator Plugin případně Garmin ANT agent (záleží na konkrétním modelu).  V případě, že si zaznamenáváte své běžecký výkony jakoukoliv jinou aplikací nebo sporttesterem, exportujte si vaše výběhy do souboru GPX (standard, který umí drtivá většina aplikací, služeb a sporttesterů) a nahrajte ho na váš Endomondo účet ručně. To provedete kliknutím na tlačítko Add workout a následně vyberte import from file. Využívat můžete také službu Tapiriik.com, která dokáže vzájemně synchronizovat zaznamenaná kilometry mezi službami Endomondo, Strava, Runkeeper, Trainink Peaks a dalšími. Stačí se u této služby přihlásit pod jednotlivé služby a následně stačí vždy jen jedno kliknutí, aby Tapiriik synchronizoval vaše výkony mezi jednotlivými službami. V případě jakýchkoliv problémů neváhejte napsat do diskuse, my nebo ostatní čtenáři vám jistě rádi poradíme a možná zjistíte, že váš problém tam již někdo před vámi vyřešil.

Podobné příspěvky

Berlínský půlmaraton: strhující atmosféra výzva a návrat na silnici po deseti letech

Zápisník australské „běhny“: zemětřesení a podlepená prsa

„Myslím, že Roubaix je jako Hunger Games“, příběh o tom, jak Cyrus Monk přežil Peklo severu a dojel poslední