Úvod Inspirace Předežeň RUNGO.cz! Listopad, šance pro začátečníky

Předežeň RUNGO.cz! Listopad, šance pro začátečníky

od Magdaléna Ondrášová

Každý měsíc se můžete zapojit do virtuální výzvy, při které však budete muset skutečně běhat. V listopadu mají běžci často odpočinek a tak nastavíme metu začátečníkům. Řekneme si také, kdo v říjnu předehnal Mirku a vyhrál.

S koncem Endomonda se naše výzvy na něm chýlí ke konci. Odběháme ještě listopad a prosinec, kde máme výzvy dlouho dopředu vypsané. Zda budeme pokračovat někde jinde, stále ještě řešíme. Teď se pojďme ale soustředit na to, co je dnes.

Kdo vyhrál v měsíci říjnu?

V říjnu jste měli předběhnout Mirku Ježkovou, kterou znáte z plzeňských RUNGO výběhů, kde jsou vítáni i nováčci z vašich řad. Chcete se spřátelit s bandou, která má slabost pro stejný koníček jako vy? Přidejte se. Umístila se na 30. místě z 246 aktivních soutěžících.

Los padl na číslo 17. Tomáše Hejla, s naběhanými 282 kilometry. Cenu útěchy získává 37. v pořadí – Martin Líbal s naběhanými 229 kilometry. Výherci ať se ozvou do konce listopadu na e-mail ondrasova@rungo.cz.

Koho předháníme v listopadu?

Listopad je měsícem, kdy běžci často odpočívají. Začátečníci, kteří poprvé vyběhli nedávno ale nemusí a tak nastavíme laťku takovou, která bude vyhovovat jim a i běžec po odpočinku ji zvládne. Vyběhnout desetkrát v měsíci na tři kilometry je, myslím, meta, které můžeme dosáhnout a tak ona pomyslná vítězná čára je na 30 kilometrech.

Začátkem prosince vylosujeme jednoho z těch, kteří tuto hranici pokoří a pošleme mu překvapení.

Vytvořili jsme pro vás na
Facebooku rámeček
„Předháním RUNGO.cz“.
Přidejte ho ke své profilové
fotce, ať přátelé vědí, že jste
ve výzvě a mohou se tam s
vámi předhánět!

Chci se v listopadu zapojit!

Na Endomondu vypisujeme každý měsíc běžeckou výzvu o ceny, ale i chodeckou a cyklistickou výzvu, ty jsou však jen pro zdravou rivalitu bez nároku na odměnu. Můžete se tam porovnávat s ostatními.

Nechcete promeškat výzvy příští? Chcete se nakliknout do nesoutěžních chodeckých a cyklistických výzev? Naklikněte se již nyní:

Jak to funguje?

Pro nové Rungo výzvy používáme mnoha běžci oblíbenou platformu Endomondo. V prvé řadě se tedy zaregistrujte na jejich stránkách, což lze kromě klasické registrace s uživatelským jménem a heslem i pomocí vašeho Facebook účtu (pokud máte). Po přihlášení na Endomondo si pak si pak zvolte jeden z týmů v tomto článku a přidejte se!
Pokud běháte s mobilním telefonem, je to jednoduché. Nainstalujte si mobilní aplikaci Endomondo Sports Tracker, která je dostupná pro všechny rozšířené platformy chytrých telefonů, a používejte ji pro zaznamenání svých výběhů. Aplikace po doběhu nahraje váš výkon na web Endomondo.com a kilometry se vám automaticky započítají do Rungo výzvy. Pokud běháte s hodinkami Garmin, můžete si Endomondo účet propojit se službou Garmin Connect (kam se data z Garmin sporttesterů standardně nahrávají) a Endomondo si vaše výběhy bude ze služby Garmin Connect stahovat automaticky. Toto propojení provedete v nastavení Endomonda na webu (stačí zadat přihlašovací údaje pro váš Garmin Connect účet). Garmin sporttestery lze propojit s Endomondem i napřímo pod tlačítkem Add workout, je potřeba mít ale nainstalovaný Garmin Communicator Plugin případně Garmin ANT agent (záleží na konkrétním modelu).  V případě, že si zaznamenáváte své běžecký výkony jakoukoliv jinou aplikací nebo sporttesterem, exportujte si vaše výběhy do souboru GPX (standard, který umí drtivá většina aplikací, služeb a sporttesterů) a nahrajte ho na váš Endomondo účet ručně. To provedete kliknutím na tlačítko Add workout a následně vyberte import from file. Využívat můžete také službu Tapiriik.com, která dokáže vzájemně synchronizovat zaznamenaná kilometry mezi službami Endomondo, Strava, Runkeeper, Trainink Peaks a dalšími. Stačí se u této služby přihlásit pod jednotlivé služby a následně stačí vždy jen jedno kliknutí, aby Tapiriik synchronizoval vaše výkony mezi jednotlivými službami. V případě jakýchkoliv problémů neváhejte napsat do diskuse, my nebo ostatní čtenáři vám jistě rádi poradíme a možná zjistíte, že váš problém tam již někdo před vámi vyřešil.

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky