KOMERČNÍ SDĚLENÍ Nejlepší běžecké stezky kolem Mariánských Lázní

Plánujete výpravu do Mariánských Lázní, ale ani trochu se vám tam nechce jen chodit, polehávat na lehátku, plavat v bazénu a pojídat lázeňské oplatky? Raději byste se proběhli zdejší nádhernou přírodou a dýchali při tom zdejší čerstvý vzduch? Máme pro vás pár tipů, kde si zaběháte a taky to tady poznáte.

Mariánské Lázně nejsou jen lázně

Do lázní se většina z nás vydává za odpočinkem. Chceme udělat něco pro své zdraví, takže si naplánujeme různé lázeňské procedury, naordinujeme procházky, popíjení minerálních pramenů a pojídání lázeňských oplatek. 

Ty akčnější z nás to ale nemusí tak úplně uspokojit, začnou si hledat další a další aktivity. Taky mezi takové lidi patříte? Co takhle běh nádhernou přírodou Mariánských Lázní, kde ještě poměrně nedávno byl neprostupný prales, strmé rokle a bažiny?

Jaký okruh si vybrat?

Klidně si můžete jít jen tak zaběhat do lesa, doběhnout k přírodnímu parku Prelát a tam protáhnout své tělo, nebo si můžete vybrat některou z osvědčených běžeckých tratí. 

Náš tip: Svoje tělo protáhnete nejen na Prelátu, ale taky při překonávání provazových cest u Lesního pramene.

Úžasná trasa, která začíná v Geologickém parku Mariánské Lázně nebo na Goethově náměstí, pokračuje přes Farskou kyselku na Strážiště a následně na Smraďoch. Odtud pak poběžíte po modré úchvatnou lesní cestou k přehradě, dolů k Lunaparku a kolem lanového centra přes Geologický park na místo startu.

Trasa je dlouhá asi 12 kilometrů, čeká vás převýšení 287 metrů a můžete se těšit na opravdu jedinečnou přírodu. 

Tip číslo jedna: Z Mariánek na Smraďoch

Víte, že nad Přírodní rezervací Smraďoch se vznáší podivný zápach, který vystupuje z malých puklin? Z hlubin Země se na povrch dostává sirovodík, který je posledním pozůstatkem kdysi mohutné tektonické činnosti v oblasti.

Tip číslo dva: Z Mariánek na Kamzík

Trasa, na které si přijdou na své i náročnější běžci. Trasa je dlouhá asi 13 kilometr, počítejte s převýšením 363 metrů. 

Začnete během ve městě, obkroužíte Suchý vrch a kolem hřbitova doběhnete na vyhlídku Karola. Tady doporučujeme malou odbočku, ze které se pak vrátíte zpátky. Za lanovým parkem uhněte doleva a doběhněte na Žižkův vrch, kde si můžete prohlédnout Přírodní rezervaci Žižkův vrch.

Když pak vyběhnete ven z bukového lesa, dorazíte k rozhledně Kamzík, nejvyššímu bodu trasy. Odtud pak budete klesat přes údolí Pstružího potoka, kolem Kamzickéhojezírka přes Naučnou stezku Lázeňské lesy zpět do města.

Podobné příspěvky

Pití syrového mléka: nový zdravý trend, nebo zdravotní riziko? A čím tak uchvátilo celebrity a lidi kolem Trumpa?

Xiaomi zahajuje Léto plné slev: Nakupte chytře a ušetřete tisíce!

Společnost Xiaomi a Nadační fond Kapka naděje uspořádaly fotografický workshop s Barborou Reichovou a Maximem Habancem a vykouzlily dětem úsměv na tváři