Úvod VybaveníBěhání Sportovní hodinky pro starší a nezkušené: dobře čitelné a s jednoduchým ovládáním

Sportovní hodinky pro starší a nezkušené: dobře čitelné a s jednoduchým ovládáním

od Karel Holub

Na trhu jsou desítky, možná stovky modelů chytrých hodinek a fitness náramků, které přetékají nejrůznějšími funkcemi, senzory a parametry. Pokud ale hledáte chytré zařízení, které se jednoduše ovládá, má alespoň základní, ale užitečné funkce, dobře čitelný display a dobrou výdrž baterie, podívejte se náš výběr.

Nabízíme vám pečlivě vybrané modely napříč současným trhem. Žádný podrobný test, ale přehledně zpracované informace, na jejichž základě si uděláte představu, zda hledáte právě takový produkt a poté si jej už můžete sami prozkoumat blíže. Nemusíte tak sami bloumat nepřeberným množstvím elektroniky a tápat.

Garmin vívofit 4

Garmin vívofit 4 je dalším zástupcem osvědčené řady chytrých fitness náramků od amerického výrobce. Mezi jeho hlavní přednosti patří barevný, dobře čitelný displej, a hlavně dlouhá výdrž baterie. Zmíněná baterie je klasická, kterou znáte z běžných hodinek, tedy nejde o žádný dobíjecí akumulátor, který si řekne o připojení nabíječky každý večer. Náramek vydrží sledovat vaše aktivity celý rok a pak stačí jednoduše vyměnit baterie. Žádné dobíjení, žádné rozčarování nad tím, že vám došla baterka uprostřed dne. Garmin vívofit se umí propojit s telefonem a přenášet tak data bez nutnosti připojovat náramek k počítači kabelem pro přenos naměřených údajů. Garmin vívofit 4 nabízí základní funkce a budete se muset obejít bez měření tepu nebo záznamu trasy přes GPS, ale i tak umí stále nabídnout užitečné informace a hlídat vaše aktivity. Náramek Garmin vívofit 4 můžete pořídit za cenu do 2 000 korun.

Samsung Galaxy Fit2

Chytrý náramek z dílny Samsung nabízí celodenní sledování aktivity a také měření srdečního tepu přímo na zápěstí. Samsung Galaxy Fit2 má dobře čitelný barevný display, na kterém si můžete zobrazit i důležité informace a upozornění z vašeho telefonu. Náramek je vodotěsný a sám umí rozpoznat celou řadu aktivit, jako jsou běh, cyklistika nebo turistika a nemusíte se tak bát, že by nějaká vaše aktivita zůstala nezaznamenána. Samsung Galaxy Fit2 vydrží na jedno nabití až 21 dní a pořídíte ho za cenu do 1000,- korun. Jediné, co by vám mohlo scházet je zabudované GPS měření, ale pokud zrovna tuhle funkci nepotřebujete, bude pro vás Samsung Galaxy Fit2 dobrým parťákem pro sledování aktivit a zdraví.

Fitbit Charge 4

Chytré zařízení od americké společnosti Fitbit už se pohybuje na pomezí fitness náramku a chytrých hodinek. Fitbit Charge 4 je opravdu napěchovaný funkcemi, a přitom si zachovává kompaktní design fitness náramku. Náramek má sice jen černobílý display, ale je dobře čitelný a můžete si na něm zobrazit i upozornění z připojeného telefonu. Oproti některým jiným náramkům má Fitbit Charge 4 zabudované měření GPS a obejdete se tak bez nutnosti brát s sebou na běh nebo kolo telefon pro záznam trasy. Třešničkou na dortu je pak možnost bezkontaktního placení přímo náramkem bez nutnosti vytahovat kartu nebo mobil. Fitbit Charge 4 vydrží v běžném režimu nabitý sedm dní a seženete ho za cenu kolem 3 500 korun.

Garmin Venu Sq

Garmin Venu Sq jsou sportovně laděné chytré hodinky, které vynikají originálním designem, kvalitním displayem a širokou sadou funkcí pro sledování aktivity a zdraví. Hodinky nabídnou celodenní měření tepu optickým snímačem přímo ze zápěstí, barevný, dobře čitelný display a zabudovanou GPS pro záznam trasy. Velmi užitečné jsou i funkce pro sledování aktuální polohy a detekce nehod. Tyto bezpečností funkce mohou výrazně přispět k bezpečnosti vašich aktivit a klidné mysli vašich blízkých. V režimu běžného nošení vydrží až 6 dní bez nabíjení. Garmin Venu Sq jsou velmi povedené hodinky se spoustou funkcí a příznivou cenou, která se pohybuje pod 5 000 korun v základní verzi.

Garmin Venu Sq jsme již dříve podrobně testovali v tomto článku.

Samsung Galaxy Watch Active 2

Chytré hodinky od společnosti Samsung patří do kategorie pokročilejších přístrojů se zaměřením na zdravotní a chytré funkce. Umí nabídnout skutečně pokročilé funkce pro sledování vašeho zdraví, a přitom si zachovávají snadné ovládání, které bez problémů zvládnete. Hodinky mají krásný, barevný a dobře čitelný displej, který je krytý opravdu pevným sklíčkem, takže se nemusíte bát, že je jen tak rozbijete. Ovládají se kombinací dvou tlačítek a dotykové korunky displeje, která vám ovládání velmi usnadní a nabídkou funkcí se budete pohybovat jako blesk. Samsung Galaxy Watch Active 2 nabízí velmi pokročilé zdravotní funkce, které v jiných hodinkách obvykle nenajdete. Přes senzor přímo na vašem zápěstí umí změřit a průběžně sledovat nejen srdeční tep, ale i okysličení krve, pravidelnost srdečního rytmu a dokonce i krevní tlak. Počítejte ale s tím, že některé pokročilé funkce jsou dostupné pouze pro majitele telefonů Samsung. Hodinky Samsung Galaxy Watch Active 2 pořídíte v ceně pod 5 000 a hlavně v kombinaci s telefonem od stejné značky mohou být skutečně komplexním nástrojem pro sledování vašeho zdraví a kondice.

Samsung Galaxy Watch Active 2 jsme dříve podrobně testovali v tomto článku.

Garmin vívomove3 Sport

Hodinky Garmin vívomove3 Sport jsou zajímavé především svým designem, který kombinuje klasický ručičkový ciferník s chytře umístěným dotykovým displejem. Díky svému klasickému vzhledu tak mohou být vhodným doplňkem pro běžné nošení, který se nemusíte bát vzít ani do práce nebo do společnosti. Chytrý displej je většinu času skrytý v ciferníku a teprve na vaše vyvolání se rozsvítí a ukáže požadované informace. Hodinky sice postrádají vestavěnou GPS, ale nabídnou optické měření tepu a okysličení krve a chytré notifikace z připojeného telefonu. Samozřejmostí je pak celodenní sledování aktivity a dalších parametrů jako je úroveň stresu nebo kvality spánku. Dokonce poznají, že jste se rozběhli a začnou zaznamenávat aktivitu, aniž byste museli něco spouštět nebo čekat na připojení GPS. Pokud tedy hledáte chytré hodinky s klasickým vzhledem, mohou být Garmin vívomove3 Sport za cenu kolem 5 500 korun tou správnou volbou.

Řadě Garmin vívomove 3 jsme se věnovali podrobněji v tomto článku.

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky