adidas 4DFWD: běžecká bota z 3D tisku, která vás chce posunout vpřed

adidas 4DFWD je běžecká bota z 3D tiskárny. Foto: se souhlasem adidas.com

KOMERČNÍ SDĚLENÍ Společnost adidas uvádí nejnovější verzi běžeckého modelu adidas 4DFWD. Ta spojuje technologie 3D tisku a sportovní data nasbíraná za mnoho let. Po květnovém uvedení tohoto modelu a exkluzivní verzi pro hry v Tokiu přichází na trh nepřehlédnutelná varianta Hero Core Black s výraznými zelenými akcenty.

Model 4DFWD jsme měli možnost otestovat v květnu. Více než čtyři roky vyvíjel adidas ve spolupráci se společností Carbon mezipodešev využívající technologii 4D mřížky. Výsledkem je skvěle vyladěná mezipodešev na bázi 3D tisku. Boty adidas 4D patří mezi první na světě, které využívají špičkovou technologii umožňující přizpůsobit mezipodešve podle konkrétních pohybových vzorců. Díky 4D technologii se maximální brzdná síla sníží o 15 %, protože přesměruje tyto nárazové síly při dopadu do pohybu směrem vpřed. Ve srovnání s předchozí generací mezipodešve 4D generuje model adidas 4DFWD při vertikálním zatížení v podmínkách mechanického testování třikrát větší pohyb dopředu. 

„Jde o model s revoluční technologií podrážky, která dá běžci pocit komfortu při došlapu. Podobně pohodlná je bota také na svršku, takže je vhodná pro běžce, kteří mají rádi pro svou nohu větší svobodu. Tyto boty volím na volné souvislé běhy, kdy chci nechat své nohy trochu odpočinout,“ představuje novinku hlavní trenér adidas Runners Prague a maratonec Jan Pernica, který byl mimo jiné běžeckým trenérem na hrách v Tokiu.

Na trhu je nově také model adidas 4DFWD PULSE, který kombinuje technologie 4D a EVA a zajišťuje tak jemný dopad při každém kroku. Varianta PULSE díky dokonalému tisku přesně kopíruje terén a je skvělou volbou pro pohodlný běh. A to právě díky použité mezipodešvi EVA a šikmé patě, která zlepšuje absorpci nárazu. Tento jedinečný design zaručuje při dopadu hladký přechod z paty dopředu.

 Třívrstvý svršek ze síťoviny byl u modelu 4DFWD PULSE navržen tak, aby plynule podporoval pohyb nohy ve směru pohybu. V harmonickém spojení s podešví a mezipodešví nabízí 4DFWD PULSE vynikající trakci. „Na botě mě baví především atraktivní design, který je zároveň velmi funkční. Projevuje se to pohodlím, které bota nabízí při každém kroku. Pokud budu chtít zaujmout a zároveň mít příjemný zážitek především při volném běhu, tak si vyberu právě tuto botu,“ představuje novinku trenérka adidas Runners Prague Dana Pernicová.

Oba modely jsou v prodeji od 12.8. na https://www.adidas.cz/obuv-beh. Sledujte komunikaci na Instagramu, Facebooku a Twitteru: #adidas4DFWD a @adidasrunning. 

Podobné příspěvky

„Myslím, že Roubaix je jako Hunger Games“, příběh o tom, jak Cyrus Monk přežil Peklo severu a dojel poslední

Rozbalte si vánoční dárky od Xiaomi. K tabletu dostanete klávesnici zdarma!

Optimální zdroj energie a hydratace pro vytrvalostní závody – fruktóza 2:1 a minerály v organických nebo ionizovaných formách