Na slavném UTMB ve Francii vyhasl při závodě život českého běžce

Snímek kritického místa z roku 2019. Foto: Ondřej Pavlů

Ultra Trail du Mont Blanc je běžecký svátek všech milovníků dlouhých náročných tras v horách. Během něj startuje několik závodů různé náročnosti. Při jednom dnes v noci 25. srpna 2021 zemřel po pádu český běžec.

Těžko se píšou tyto řádky a není zapotřebí patetického vypisování se. Na závodě, který pravidelně absolvuje i náš redaktor Ondřej Pavlů, zahynul dnes v noci český běžec, jehož jméno redakce zná, ale respektuje přání rodiny ho v médiích neuvádět.

Závodník běžel trať TDS, která měří 145 kilometrů s převýšením 9100 metrů, startuje v italské části Alp a končí ve francouzském Chamonix. Podle oficiálního webu závodu se pád stal na 62,3 kilometru 25 minut po půlnoci při seběhu z Passeur de Pralognan. Záchranné složky si vyžádaly pomoc vrtulníku, ale přesto běžec svým zraněním podlehl. Při zásahu vrtulníku tak byl závod pro 1200 běžců kvůli bezpečnosti zastaven.

Náš redaktor Ondřej Pavlů běžel TDS v roce 2019: ,,Část, kde se to stalo, je velice technicky náročná a letos ji absolvovali běžci v noci a po dešti,“ komentuje tragédii. Svůj závod v rámci UTMB startuje v pátek v 17 hodin a poběží pro něj.

Buďte, prosím, ohleduplní k rodině, přátelům a pozůstalým, při svých reakcích na toto neštěstí. To je to nejmenší, co můžeme udělat.

Podobné příspěvky

Andrea: od kukuřičných lupínků ke stejku. Tohle je moje cesta k low carb

Poměřte síly s Pogačarem: vydejte se na kole do biatlonového ráje v Pokljuce

Deník robotické cyklistky. Pokoří letos opět 50 000 kilometrů za rok? Sledujte její život v sedle