Úvod VybaveníBěhání Suunto mění majitele. K převodu dojde v první polovině roku a opět bude čínský

Suunto mění majitele. K převodu dojde v první polovině roku a opět bude čínský

od Magdaléna Ondrášová

Amer Sports, vlastník značky Suunto, oznámil 10. ledna transakci, která znamená jediné, značka bude v nejbližší době měnit finského majitele za čínského.

Amer Sports, vlastník i dalších silných značek, z nichž v Česku si vybavíte hlavně Wilson, Atomic a běžci především Salomon, sama měnila vlastníka asi před třemi lety za čínskou ANTA Sports. Nyní se „zbavuje“ pouze jedné značky, a to Suunto. Jak značka Suunto uvedla na svých stránkách, smlouva již byla podepsána a k jejímu naplnění dojde v první polovině roku 2022.

Nový majitel Suunto

Co víme o novém majiteli? Liesheng je přední čínská technologická společnost zaměřená na segment chytré a sportovní nositelné elektroniky, která byla založena teprve v roce 2015 v čínském Guangdongu. Sebevědomě o sobě prohlašuje, že v oblasti bezdrátového audia (značka Haylou) se řadí na celosvětovou špičku.

Vzkaz prezidenta Suunto fanouškům

Prohlášení firmy Suunto uživatelům značky slibuje, že se jich tato změna nijak nedotkne a slibuje zachovat jak produkty, tak digitální služby, četnost aktualizací hodinek, zákaznickou podporu i servis, jak byli dosud zvyklí. To samé se týká ochrany dat.

„Zaměřujeme se na vývoj špičkových produktů, inspiraci k dobrodružnému životnímu stylu a na ochranu oblasti, kde působíme,“ řekl Heikki Norta, prezident značky Suunto a dodal, že společnost Liesheng slíbila i nadále řídit svou činnost z finského města Vantaa.“

„V dlouhodobém horizontu nám partnerství s novými vlastníky rozšíří pole působnosti při dalším vývoji nových účelných výrobků pro outdoorové nadšence,“ prohlásil ještě Heikki Norta.

Jen čas ukáže, zda to byl dobrý krok, a díky změně začnou produkty Suunto běžci opět vyhledávat. Poslední recenze jejich produktů totiž na Rungo nedopadly úplně nejlépe.

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky