Suunto mění majitele. K převodu dojde v první polovině roku a opět bude čínský

Foto: se svolením Suunto.com

Amer Sports, vlastník značky Suunto, oznámil 10. ledna transakci, která znamená jediné, značka bude v nejbližší době měnit finského majitele za čínského.

Amer Sports, vlastník i dalších silných značek, z nichž v Česku si vybavíte hlavně Wilson, Atomic a běžci především Salomon, sama měnila vlastníka asi před třemi lety za čínskou ANTA Sports. Nyní se „zbavuje“ pouze jedné značky, a to Suunto. Jak značka Suunto uvedla na svých stránkách, smlouva již byla podepsána a k jejímu naplnění dojde v první polovině roku 2022.

Nový majitel Suunto

Co víme o novém majiteli? Liesheng je přední čínská technologická společnost zaměřená na segment chytré a sportovní nositelné elektroniky, která byla založena teprve v roce 2015 v čínském Guangdongu. Sebevědomě o sobě prohlašuje, že v oblasti bezdrátového audia (značka Haylou) se řadí na celosvětovou špičku.

Vzkaz prezidenta Suunto fanouškům

Prohlášení firmy Suunto uživatelům značky slibuje, že se jich tato změna nijak nedotkne a slibuje zachovat jak produkty, tak digitální služby, četnost aktualizací hodinek, zákaznickou podporu i servis, jak byli dosud zvyklí. To samé se týká ochrany dat.

„Zaměřujeme se na vývoj špičkových produktů, inspiraci k dobrodružnému životnímu stylu a na ochranu oblasti, kde působíme,“ řekl Heikki Norta, prezident značky Suunto a dodal, že společnost Liesheng slíbila i nadále řídit svou činnost z finského města Vantaa.“

„V dlouhodobém horizontu nám partnerství s novými vlastníky rozšíří pole působnosti při dalším vývoji nových účelných výrobků pro outdoorové nadšence,“ prohlásil ještě Heikki Norta.

Jen čas ukáže, zda to byl dobrý krok, a díky změně začnou produkty Suunto běžci opět vyhledávat. Poslední recenze jejich produktů totiž na Rungo nedopadly úplně nejlépe.

Podobné příspěvky

TEST: Garmin Forerunner 165. Parádní a levné hodinky s AMOLED displejem. Konečně!

Berlínský půlmaraton: strhující atmosféra výzva a návrat na silnici po deseti letech

Zápisník australské „běhny“: zemětřesení a podlepená prsa