Moje úplně první běžecké boty

Nike Zoom Elite+ 5. Foto: Magdaléna Ondrášová

Dnes na mě vykoukla tato přesně deset let stará vzpomínka. Moje první skutečné běžecké boty. To jsem ještě vůbec neměla tušení, že zhruba za rok budeme s Markem před spuštěním běžeckého webu RUNGO.cz.

Tehdy v roce 2012 mě ty boty stály, myslím, víc jak tři tisíce korun. Už jsem nějakou dobu běhala v „křuskách“, jak my Moravané říkáme. S během jsem laškovala od roku 1999, kdy jsem žila v Salzburgu a běhal tam každý. Po návratu do Čech mé pokusy ustaly, nebyla na to dobrá atmosféra, člověk byl za exota, a navíc neměl koníček s kým sdílet, a tak jsem provozovala sporty, které zrovna dělali kámoši. Kolo, plavání, volejbal…

Začala jsem zase až s kamarádem Filipem. On ve Vlašimi, já v Brně. Jak jeden dokončil běh, notifikace Sports Trackeru poslala toho druhého okamžitě do tenisek. A to nás rozběhalo. Vlastně nevím, jak dlouho to trvalo. Víc jak rok? Netuším, ale přišlo mi, že už mě koníček drží dostatečně dlouho na to, abych si zasloužila pořádné vybavení.

V tu chvíli jsem si dala limit naběhaných 100 kilometrů, které když posbírám, půjdu ty nekřesťanské peníze za nové boty opravdu utratit. Vybrala jsem si model ve speciálce Triexpert a běhala. Po sto kilometrech jsem si pro ně přišla, přihlásila se na běžecké tréninky, na první závody, druhé závody… A pak pod vedením trenéra sbírala zážitky se skupinkou stejně zanícených lidí i osobáky. Na desítku, později půlmaraton…

Všechno mělo svůj zdravý vývoj, až mě jednou oslovil Marek Odstrčilík ze serveru iDnes.cz, že se chystá vdechnout život svému nápadu, webu o běhání. Spustili jsme ho už společně 2. září 2013 pod iDnesem a čekalo nás neuvěřitelných pět let RUNGO.cz, byla to jízda, kterou přerušilo vedení rozhodnutím o zavření webu. Po roce a půl jsme doménu koupili a začali v nejtěžších dobách covidu, na jaře 2020 znovu, na vlastních nohách.

Musím přiznat, že své první boty jsem milovala. Byly krásné, lehké, nádherné, barevné, rychlé, nejpohodlnější a nejdokonalejší – nejkrásnější na světě! Ve vzpomínkách i mysli budou mít vždy speciální místo. Tohle všechno se mi vybavilo, když jsem před pár dny viděla svoji deset let starou vzpomínku na Facebooku, fotku mých nových Nike Zoom Elite+ 5 a uvědomila si, že právě dnes, 2. září 2022 to je devět let od prvního článku RUNGO.cz.

A protože máme ty narozeniny…

Jaký příběh se váže k vašim prvním běžeckým botám? Co pro vás znamenaly, kam vás donesly, co jste s nimi prožili? Napište mi ho na ondrasova@rungo.cz. Některé příběhy vybereme, publikujeme (nebojte, použijeme pouze jméno) a jeden vyberu a odměním běžeckými sluchátky Philips TAA7306 v ceně 3 200 korun. Příběhy posílejte do čtvrtku 8. září včetně.

Podobné příspěvky

Berlínský půlmaraton: strhující atmosféra výzva a návrat na silnici po deseti letech

Zápisník australské „běhny“: zemětřesení a podlepená prsa

„Myslím, že Roubaix je jako Hunger Games“, příběh o tom, jak Cyrus Monk přežil Peklo severu a dojel poslední