Úvod TréninkPosilování Co doma? Klikovací výzva i prkno, které dá do těla za pár sekund

Co doma? Klikovací výzva i prkno, které dá do těla za pár sekund

od Magdaléna Ondrášová

Máme pro vás soubor tipů, jak si užít pobyt doma, aniž by vám atrofovaly všechny svaly. Naopak, ven pak vyjdete ještě silnější. Tipy jsou vhodné samozřejmě pro zdravé jedince. Všem nemocným přejeme brzké uzdravení.

Začneme tipy, k nimž nepotřebujete žádné vybavení. Už při první jarní karanténě jsme začali s klikovací výzvou, která byla veleúspěšná. Nejenže se do ní zapojila spousta pohybu chtivých lidí, ale po téhle výzvě přišlo opravdové a měřitelné zlepšení, které si všichni pochvalovali.

Kliky vám posílí core těla, ruce, ramena, prsní svaly, ale hlavně při správném provedení i ty mezilopatkové, které při práci u počítače, co si budeme povídat, krní. Rozpis klikovací výzvy najdete v tomto článku:

Klikovací výzva! Buďte doma a staňte se silnějšími

Klikovací výzva je zábava. Obzvláště, zapojíte-li další členy domácnosti. Nezapomeňte si jako pomocníka nastavit časovač na mobilu. Na jeho pípnutí automaticky padnete všichni k zemi i po skončení výzvy, když omylem mobil zapípá. To vám garantuju.

Pak tu máme již v titulku zmíněné prkno. Ale trochu jiné. Projděte si návod, jak prkno „vylepšit“ tak, aby vám stačilo pár sekund. Rady pocházejí od sifu Pavla Macka a ten ví, co říká.

V karanténě je také ideální čas, kdy zamakat na prevenci. Aby tělo fungovalo, mělo by být funkční. Sílu na nefunkčním těle není radno budovat, aby nedošlo ke zranění. Zkuste tedy obnovit svůj rozsah, natáhnout, co je zkrácené, protáhnout, co je zatuhlé.

No a pak tu máme kardio pomocí přístrojů. Redaktor Marek Odstrčilík se třeba zhlédnul v cyklistice z obýváku. V čem našel takovou motivaci popisuje v tomto článku.

Koukáte po cyklistických trenažerech? Co má top přístroj navíc? Jeden jsme otestovali a jeho recenzi si můžete přečíst v tomto článku.

Já jsem zase na jaře začala jezdit na cyklistických válcích, neboť je to levnější a hlavně skladnější varianta cyklistického tréninku. Má však svoje specifika. Klady a zápory jsem popsala v této mé zkušenosti.

No a pak tu máme článek, kde se profi cyklista Ondřej Cink s námi podělil o své domácí cvičení, které zařadil během karantény. Článek sepsala jeho snoubenka Pavlína, kterou si poté v září tohoto roku vzal. U bikera, který naposledy v říjnu bodoval pátým místem na mistrovství světa v cross country, prošla tedy i písmem.

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky