Úvod TréninkStrečink Jóga pro běžce, díl 3.: Napravte tělo jógou. Video, jak cvičit doma

Jóga pro běžce, díl 3.: Napravte tělo jógou. Video, jak cvičit doma

od Magdaléna Ondrášová

Jógový seriál je šitý na míru běžcům, ale prospěšný je samozřejmě každému. Třetí díl ze čtyř je třetí úrovní náročnosti. Pokud jste nás nestihli od začátku a chcete začít něčím lehčím, v článku najdete link na video s první i druhou úrovní.

Za jógovou sestavou šitou na míru běžcům stojí lektor Michal Večeřa z Gymbee. Díky jeho videům je velmi snadné pochopit, jaký pohyb provést a máte dostatek času nastudovat si video v prostředí domova i zacvičit si v soukromí.

Sestava je rozdělená do čtyř náročností. Každý týden vydáváme o kousek náročnější video a dnes je na řadě třetí. Můžete tedy začít cvičit od tohoto dnešního, nebo zkuste lehčí druhou lekci, či úplně nejlehčí první. Zde je lekce čtvrtá.

Cvičte podle videa níže, jehož první polovina vás provede ranním cvičením a druhou polovinu byste ideálně měli absolvovat večer. Stačí se nechat vést lektorem Michalem, užijte si to!

Zdroj: RUNGO.cz

Pár slov lektora Michala Večeři k vašemu cvičení:

Možná jste během cvičení zjistili, že můžete být kreativní. Pro mě je to hlavní věc, která mě na józe baví. A vlastně mě u ní drží. Když se mi zrovna nechce, tak vím, že si vše upravím jak potřebuju – a díky tomu užiju. 

Každá pozice má své klasické vyjádření. Zapojujete v ní nějakou aktivitu nebo uvolnění v různých částech těla. Zároveň máte ale většinou prostor si s pozicí hrát. Buďto zapojením dalších částí těla (třeba když sedíte na patách protáhnout kromě chodidel i ruce od lokte až k prstům) nebo s délkou setrvání v pozici. A také s přechody mezi pozicemi. Kdež sestavou proplouváte a zastavení v pozicích prodýcháváte, udržujete se v provozní teplotě – a tak cítíte, že vám prostě cvičení dělá dobře.

Můžete tak plynout buď přímo z pozice do pozice, nebo si svoji sestavu libovolně prokládat polovičními pozdravy slunce. 

Tak ať se vám dobře jóguje a ještě líp běhá!

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky