Úvod Inspirace Běhej, podpoř, vyhraj! V Run for the Oceans jde o dobrou věc a klub Rungo.cz bude losovat výherce bot

Běhej, podpoř, vyhraj! V Run for the Oceans jde o dobrou věc a klub Rungo.cz bude losovat výherce bot

od Magdaléna Ondrášová

Nejde o novou akci, ale vlastně už tradici. Značka adidas sbírá plasty vyplavené na pláž, přesouvá do továren a používá k výrobě běžeckého vybavení. A i nyní, už počtvrté v řadě vyzývá nejen vás běžce, abyste i vy podpořili čištění oceánů – a to svým během. S Rungo budete navíc ve slosování o troje boty adidas.

Od roku 2015 společnost adidas vyrobila více než 30 milionů párů bot z příze Parley Ocean Plastic (více jsme psali zde), která je vyrobená z recyklovaného plastového odpadu zachyceného na plážích a v pobřežních lokalitách. Nejen pro značku je to zásadní cesta k udržitelnější budoucnosti.

A právě adidas už počtvrté v řadě spojí běžce z celého světa, aby společně vyběhli na pomoc oceánům díky akci Run For The Oceans.

1 km = 10 plastových lahví

Vy budete běhat a adidas společně s organizací Parley následně odstraní plastový odpad z pláží podle toho, kolik kilometrů se společně podaří zdolat. Za každý kilometr deset plastových lahví, a to až do celkového objemu 227 000 kilogramů.  Virtuální sčítání kilometrů startuje 28. května a potrvá do 8. června 2021.

Běhejte a choďte s klubem Rungo – a vyhrajte!

Abyste mohli své kilometry do Run for the oceans zaznamenat, budete potřebovat účet v aplikaci Running by Runtastic (testovali jsme ji a psali o ní zde). Pokud k běhu využíváte chytré hodinky jako Garmin, Polar nebo Apple Watch, stačí účty pouze propojit. Běhat lze ale i přímo s aplikací, která umí kilometry zaznamenat pomocí vašeho mobilního telefonu.

Až budete mít aplikaci aktivovanou, tak:

  • v mobilním telefonu dole klikněte na „Komunita“
  • vyberte z výzev „Run for the oceans“
  • poté potvrďte „Připoj se k výzvě“

No a pokud se přidáte ke skupině Rungo, získáte šanci být jedním ze tří šťastlivců, kteří po skončení výzvy budou vylosováni a získají boty adidas Ultraboost 21 Primeblue v hodnotě 4 699 korun (test adidas Ultraboost 21). Tento model obsahuje funkční recyklovaný materiál Primeblue z příze Parley Ocean Plastic. 50 % svršku je z textilu a 92 % textilu tvoří příze Primeblue. Už žádný nový polyester.

  • klikněte na „Skupiny“
  • do vyhledávacího řádku napište Rungo.cz
  • klikněte na skupinu Rungo.cz a na „Připojit se“

Budete moct sledovat žebříček členů skupiny a každý, kdo se aktivně zapojí a nasbírá do žebříčku alespoň deset kilometrů, je ve slosování o boty. Výherce oznámíme formou článku na našem webu www.rungo.cz po ukončení akce.

Jste na sociálních sítích? Sledujte @adidasrunning na Instagramu, Facebooku a Twitteru a k vlastním aktivitám můžete přidat hashtagy #RunForTheOceans a #adidasParley.

Všeobecná pravidla soutěží www.rungo.cz.

1 komentář

Stenly 26. 5. 2021 - 8:09

Samozřejmě každý plast, který se alespoň jednou „otočí“ je plus o tom žádná ale jen Adidas z toho umí udělat pořádnou PR. Je úplně jedno jestli se zpracuje petka z pláže nebo sebraná kdekoliv jinde, a taky Adidas není jediná společnost která zpracovává tento odpad. Ty tuny vytříděných flašek jsou naprosto běžně zpracovávány na vlákna do zimních bund atd. a to bez zbytečného halasu, nakonec PET je v podstatě jediný plast, který se recykluje, to je nutné zdůraznit ale je to jen část všech použitých plastů. Nechci tvrdit že je jednoduché vyřešit recyklaci plastů obecně, ale od Adidasu bych čekal trochu velkorysejší přístup než naprosto standardní zpracování suroviny (ano tříděný odpad je normální surovina), čekal bych např. zpětný odkup použitých bot a jejich následnou recyklaci, ale to je úplně jiný level! To ještě nikdo nevyřešil, to není tak jednoduché jak nakoupit standardní surovinu a zabalit to líbivých řečí.

Odpověď

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky