Test Huawei Watch Pro 3: Parádní kus elektroniky s “drobným” hendikepem

Hodinky Huawei Watch Pro 3. Foto: Marek Odstrčilík

Je to luxus, který vám za tyhle peníze nikdo jiný asi neposkytne. Titanové pouzdro, keramika, kožený řemínek, to nejednoho celkem ohromí. Ale to je to, co vidíte, jenže chytré hodinky jsou od toho, aby hlavně dobře šlapaly a všechny vychytané funkce a doplňky byly při používání radostí. Podívali jsme se na nové Huawei Watch Pro 3 především z pohledu sportovních a zdravotních funkcí.

Hodinky jsou na ruce opravdu parádní, krásně sedí, takže nemáte ani po celodenním nošení pocit, že je chcete zadupat do země, protože vám brní a odumírá končetina. Pro oči je AMOLED displej také balzámem a čitelnost je parádní. Vše ovládáte buď přes dotyk nebo pomocí otočné korunky, která reaguje též na stisk. Potěší také podpora LTE, kterou u nás zatím nevyužijete, ale snad se brzy dočkáme. V hodinkách najdete předinstalovaný třeba hlasový poznámkový blok, časovač, kompas a nově umí měřit i teplotu kůže (po celý den). Zda jsou měření přesná a jestli je využijete, nevím. 

Co se týká sportovního využití, k tomu mám jednu špatnou a jednu dobrou zprávu. Zapomeňte na sdílení dat do aplikace Strava, jelikož tento kanál stále není funkční. Dobrou zprávou je, že pokud vás nějaká Strava nezajímá, můžete mít vše velmi dobře a opravdu přehledně buď v hodinkách nebo v Huawei aplikaci Zdraví. Bohužel vidím ještě jeden trabl v tom, že když budete chtít změnit hodinky na jinou značku, tak si svoje těžce vydřené výkony nikam nepřenesete, jelikož export dat se mi nepodařilo nikde najít. Každopádně to nemusí být komplikace pro každého a spoustě lidem to bude jedno.

Huawei Watch Pro 3 mají skvělé přehledy výkonu

Většinu svého aktivního života spoléhám osobně na Garmin, což je ve srovnání pro Huawei těžký kalibr. Musím ovšem říct, že statistiky jsou u čínského výrobce daleko lépe přehledné a je radost v nich data prohlížet. Vše je srozumitelné a jednoduché a naprosto pro milovníky čísel a hodnot dostačující. V telefonu vidíte průběh vašeho tepu, kadence, tempa, nastoupané výšky nebo dobu zotavení po výkonu. To samé je vidět samozřejmě i na hodinkách. Tohle je skutečně radost. 

Když jsem pobíhal s Huawei na jedné ruce a Garmin na druhé ruce, tak jsem si všimnl, že se hodnoty tempa nebo srdečního tepu liší. Huawei vždy ukazoval zhruba o 10 tepů víc než Garmin a tempo bylo u Watch Pro 3 také lehce nestabilní a hodnoty se skokově měnily. Jelikož Garmin používám opravdu spoustu let, tak mohu říct, že se Fenix 6X Pro chovaly tak, jak jsem zvyklý. Překvapilo mě ale, tak po doběhu jsou hodnoty u obou hodinek v podstatě stejné. Mám pocit, jako by Huawei nestíhal okamžité měření a chvilku mu trvalo než se srovná, což může být lehce matoucí, zvláště, když běháte podle tepové frekvence. Je to opravdu zvláštní, protože při měření tepovky v klidu jsou údaje na Huawei i Garmin plus minus stejné. Pokud nemáte ale srovnání s jinou značkou, tak se prostě budete řídit takovým měřením, které vám hodinky ukazují a řešit to nebudete. 

Běhání na prvním místě

Huawei Watch Pro 3 nabízí více než 100 sportovních režimů a 13 běžeckých kurzů od běhu pro spalování tuků až po intervalové běhy. Tady si vybere asi každý hobík. Jestli se nechcete předhánět se svým kámošem, tak můžete vyzvat “inteligentního společníka”, kterému buď nastavíte tempo dle svého zadání nebo se poběží proti předchozímu nejlepšímu vašemu výkonu. Na hodinkách pak vidíte jestli máte oproti němu zpoždění a jak si vedete. Dobré hecování sama sebe sebou. Po cvičení vám pak hodinky doporučí dobu pro zotavení, ukážou stav vašeho VO2Max nebo zda byl váš trénink v aerobním nebo anaerobním pásmu. 

Pokaždé, když jsem běžel, tak mi naměřily Huawei Watch pro 3 na pěti kilometrech o cca 300 až 400 metrů víc než Garmin Fénix. I připojení na GPS trvalo vždy o něco déle než u Garmin. Doufám, že se tohle dočká opravy a vyladění v některé v budoucích aktualizacích. Ale jak jsem psal již výše, pokud neřešíte každý metr, nevadí vám chvilku počkat na připojení GPS a nejste skoroprofesionální sportovec a jdete si protáhnout své tělo občas pro radost, tak budete opravdu spokojeni. 

Novinka naopak exceluje na celé čáře ve výdrži baterie. Pokud jí dáte zabrat, tak je to kolem pěti dnů. Pokud zapnete Ultra režim, tak se dostanete až na 20 dnů. Testování výdrže řádně podrobil náš redakční kolega a jeho test můžete číst ZDE.

Kdo Huawei Watch Pro 3 ocení a kdo naopak ne?

Takže asi tak. Za necelých 11 000 korun dostanete prvotřídní zpracování, které vám na ruce ostudu dělat rozhodně nebude. Navrch přihodím skvělý AMOLED dotykový displej, který funguje přesně a je radost na něj koukat. Musím pochválit přehlednost a grafické zpracování sportovních výsledků a všech dat, které dokážou hodinky změřit. Skvělá je výdrž baterie, na chytré hodinky mohu jen smeknout. Naopak zamrzí, že Huawei Watch Pro 3 nejdou propojit třeba se Stravou, okamžité hodnoty „skáčou“, ale při uložení aktivity je nakonec vše srovnatelné s jinými značkami. Načítání GPS připojení trvá o malinko déle než třeba u konkurence. 

Tyhle hodinky ocení někdo, kdo nepotřebuje k životu nekompromisní sportovní hodinky, ale takové, které opravdu mají velmi povedený design, mají krásný dotykový  displej a nevadí mu, že se bude pohybovat ve světe Huawei a své sportovní velmi podrobné záznamy mít pouze v aplikaci Zdraví. 

Huawei Watch Pro 3
Rozměry a váha: 48 mm x 49,6 mm x 14 mm, cca 63 g (nepočítá se váha řemínku).
Displej: 1,43 palce, AMOLED barevný displej, podpora dotykových operací na celou obrazovku, včetně přejetí prstem, klepnutí a stisknutí a podržení. Rozlišení 466 x 466 pixelů, PPI 326.
Senzory: senzor zrychlení, gyroskop, geomagnetický senzor, optický snímač srdeční frekvence, senzor okolního světla, barometr, teplotní senzor.
Paměť: interní ROM – 16 GB, interní RAM – 2 GB.
Konektivita: WLAN, wi-Fi (podporováno je pouze 2,4 GHz), GPS – GPS + GLONASS + Galileo + Beidou, NFC je podporováno, Bluetooth – 2,4 GHz, podporuje BT5.2 a BR + BLE.
Cena: 10 900 Kč

Podobné příspěvky

TEST: Garmin Forerunner 165. Parádní a levné hodinky s AMOLED displejem. Konečně!

Zápisník australské „běhny“: zemětřesení a podlepená prsa

Máš víc kilo a chceš se hýbat? Zkus tyhle boty z Decathlonu. Test Kiprun KS900 2