Canyon představuje nový Neuron: Kolo stvořené k dobrodružstvím

Nový Canyon Neuron je tady. Foto: Canyon

ADVERTORIAL Skutečně vynikající horské kolo je víc než jen souhrn jeho dílů – víc než jen kombinace uhlíkových, hliníkových a ocelových komponentů. Je to kamarád, který vás motivuje k tomu, abyste se vypravili po nových trasách, ponořili se do zážitků a míst, které jste si předtím ani nedokázali představit. A pro cyklisty, kteří touží po takovém dobrodružství, tady má Canyon novinku.

Neuron je horské kolo s celoodpružením o zdvihu 140 mm a s koly o průměru 29 palců, které slibuje perfektní kombinaci efektivity při stoupání, schopnosti jízdy v terénu a zároveň je pohodlné. Dle výrobců je Neuron vstupenkou k nezapomenutelným dobrodružstvím na horských stezkách.

Canyon Neuron je obecně jedno z nejpopulárnějších horských kol v portfoliu Canyonu. Nový Neuron je lehčí, rychlejší, odolnější a schopnější než kdy dříve, a to díky celé řadě optimalizací a nových funkcí, včetně upravené geometrie rámu, lepší ovladatelnosti, pokročilé ochrany rámu a dalších vychytávek. 

Kerstin Kaufmann, Brand Manager MTB v Canyon Bicycles, vysvětluje co za novým Neuronem stojí: „99 % cyklistů zaměřených na dobrodružství chce vynikající kolo, které splňuje všechna kritéria. A to je přesně to, co jsme s novým Neuronem vytvořili – lehké, pohodlné horské kolo, které nabízí vše, co potřebujete. Díky celé řadě vylepšení můžeme s hrdostí říct, že tento nový Canyon Neuron je nejlepší horské kolo, které jsme kdy v Canyonu vyrobili.“

Pokud hledáte horské kolo, které vám umožní uniknout ze všedních dnů, nový Canyon Neuron vypadá jako ta správná volba.

Co výrobce slibuje:

  • Sjezdy s větší jistotou: díky o 20 mm kratší sedlové trubce máte více prostoru k manévrování v obtížném terénu.
  • Jezděte rychleji a bezpečněji: kolo je při vyšší rychlosti pocitově stabilnější a méně cukavé díky volnějšímu úhlu hlavové trubky.
  • Síla je v pedálech: výrazně vzpřímenější, dopředu nakloněná pozice poskytuje silnější pohon díky příkrému úhlu sedlové trubky (76°).
  • Zdolávejte stoupání: plně karbonový rám Neuron CF je teď o 200 g lehčí.
  • Méně času stráveného opravami, více času na jízdu: plně uzavřené interní vedení kabelů a robustní těsnění ložisek předchází pronikání špíny a minimalizuje tak potřebu údržby. Vyztužené šrouby a vylepšené tyče slibují menší nutnost oprav.
  • Pokročilejší ochrana rámu: Neuron rám je připraven na dlouhou jízdu s nastavitelnou ochranou řetězu i průvodkou řetězu a chráničem sedlové trubky (pro modely CF). Pro modely AL je zde diskrétní průhledný fóliový chránič.

Modely a jejich cena

  • Model Neuron CF 9 SL se nabízí za 4 999 €. Toto kolo je postaveno na novém rámu Neuron CF, který je o 200 g lehčí, má prvotřídní vybavení včetně výkonné vidlice FOX 34 Float Factory, bezdrátového převodu SRAM GX AXS, brzd SRAM Code RSC a superlehkých karbonových kol DT Swiss XMC 1501.
  • Model Neuron 7 je k dispozici jako unisexový model i jako speciální verze pro ženy WMN. Za cenu 2 699 € nabízí kolo Shimano SLX 1×12 převody, vidlici FOX 34 Float Performance, robustní kola DT Swiss XM 1700 z hliníku a také nastavitelnou sedlovku.
  • Neuron Young Hero je určen pro mladší dobrodruhy. Disponuje dětskými brzdami, koly o velikosti 27,5 palců a stejnou geometrií a Triple Phase Suspension kinematikou jako „dospělácký“ Neuron. Bude k dispozici za cenu 1 599 €.

Kompletní řada pro rok 2023 bude uvedena výhradně na canyon.com od 21. března 2023.

Podobné příspěvky

Bikefitting je i pro „hobíky“: Přestanete se hrbit a začnete jezdit skutečně pro radost

„Myslím, že Roubaix je jako Hunger Games“, příběh o tom, jak Cyrus Monk přežil Peklo severu a dojel poslední

Je jaro, cyklisté „táhnou“ na Mallorcu. Pár tipů pro cestování na Baleáry s kolem i bez