Kola

Jak vybrat kolo a recenze

Bikefitting je i pro „hobíky“: Přestanete se hrbit a začnete jezdit skutečně pro radost

Nastavení správné pozice na kole ovlivní nejen náš výkon, ale také ovladatelnost kola a celkový pocit z jízdy (a také po jízdě). A to jsou důvody, proč by do bikefittingu měli jít i hobby jezdci. Vyzkoušela jsem na vlastní kolo i kůži práci zkušeného fittera Honzy Dubce z Gurufit.cz a na následujících řádcích se podělím o své dojmy.

Více

Deník robotické cyklistky. Za březen skoro 5000 kilometrů. Ale byl to boj s kropicími vozy nebo „svátečními“ cyklisty

Katka je takový odolný nezmar brázdící české silnice především na silničním kole. Od roku 2016 byla v sedle každý den bez ohledu na rozmary počasí. Letos chce opět překonat 50 000 kilometrů, což je pořádná porce teda. Je to obdivuhodné a napěchované vášní. Tohle je její deník, který každý ,měsíc píše k nám na RUNGO.cz.

Více

TEST: Garmin Tacx Neo 3M. Jízda na štěrku i v krpálech a realistické spurty na plný výkon. A sousedi vás skoro neuslyší

Cyklotrenažér Tacx Neo 3M je pořádně nabušený profík s vyladěným, plynulým výkon a intuitivní ovládání. Dokáže věrně simulovat povrchy, umožňuje přirozený předozadní a laterální pohyb kola a připraví pro vás až 25% stoupání. Chce to vůbec někdo? Ale ano. Pojďme se mu podívat na zoubek.

Více

Deník robotické cyklistky. Pokoří letos opět 50 000 kilometrů za rok? Sledujte její život v sedle

Tahle holka snad na tom kole musí bydlet, napadne vás. Katka Rusá alias Kat Secteur už několikátým rokem najezdí přes 50 000 kilometrů. Za to by se nemusel stydět nejeden automobilový řidič, co říkáte? Od roku 2016 nevynechala ani den. Je to blázen? Podivín? Útěkářka, která chce být sama se sebou? Asi tak od každého trochu. Každý ale máme nějaké té ty svoje roztodivnosti a u Katky je to holt vášeň pro kolo. Srdce jí tluče v rytmu přehazovačky a vy teď díky tomuto deníku můžete každý měsíc do jejího světa vstoupit. Nebo do něj radši jen z dálky nahlédnout, aby vás také nepohltil.

Více

Canyon představuje nový Neuron: Kolo stvořené k dobrodružstvím

ADVERTORIAL Skutečně vynikající horské kolo je víc než jen souhrn jeho dílů – víc než jen kombinace uhlíkových, hliníkových a ocelových komponent. Je to kamarád, který vás motivuje k tomu, abyste se vypravili po nových trasách, ponořili se do zážitků a míst, které jste si předtím ani nedokázali představit. A pro cyklisty, kteří touží po takovém dobrodružství, tady má Canyon novinku.

Více

Recenze: Používá ho i armáda. Tacx NEO Bike je to nejlepší, na čem můžete doma jezdit

Každý aktivní jezdec, kterému se zalíbí jízda na kole a baví ho to, bude řešit, kde jezdit od podzimu do jara, když venku není úplně ideální počasí kolo. Vzhledem k tomu, že je brzo tma, více prší a je zima, tak je na čase se přesunout ze silnice do pokoje. Už rok používám trenažér Tacx NEO Bike, který je v současné době jeden z nejlepších domácích trenažérů na trhu. A tady jsou důvody proč jsem si ho tak zamiloval.

Více

Test: Stačí pár plastů a váš trénink v obýváku je daleko realističtější. Garmin Tacx Neo Motion Plates

Pokud máte rádi trénování na kole doma v rozumné míře jako já, tak tahle vychytávka by vás mohla zaujmout. Už cyklistický trenažér Tacx NEO 2T je prostě naprosto skvělý sám o sobě, protože dokáže velmi dobře simulovat jízdu venku. Zrychluje z kopce, dokáže rozeznávat různé povrchy a zadní stavba se pohybuje lehce ze strany na stranu. A když na něj nasadíte Garmin Tacx NEO Motion Plates, tak se začne pohybovat navíc dopředu i dozadu.

Více

Umělá inteligence radí začátečníkům a další novinky ze světa běhání a cyklistiky

A je tu další várka zajímavostí a tipů ze světa sportu a zdraví je tu. Přečtěte si, co můžete udělat pro zdravější střeva, jaké novinky přináší nová verze Zwift a jak vám aplikace Actigo pomůže hledat závody. A taky jsme museli vyzkoušet, jak je na tom umělá inteligence s doporučením pro začínající běžce. Výsledek nás docela příjemně překvapil.

Více

Kolofix pointy míří do menších měst. Servis kola budete mít na dosah ruky

Advertorial Když jsem na začátku léta jezdil v rámci treninku na Stradek Bianche kopce v Beskydech kolem Čeladná a porouchala se mi elektronická přehazovačkou, tak jsem hledal servis. Všude samozřejmě plno, jenže já to potřeboval hned, jak jinak. Zkusil jsem tedy Kolofix, který má pobočku v Ostravě. Zavolal jsme na jejich linku a zarezervoval termín hned na druhý den. Paráda, jen škoda, že nebyli trochu blíže, abych ušetřil čas, posteskl jsem si.

Více

Toskánský Mordor, který se mi vytetoval do srdce aneb na trase Strade Bianche 

Přes 180 kilometrů, 3 000 nastoupaných metrů, kolem 35 kopců a kopečků a hlavně 11 šotolinových úseků. Tak to je trasa Strada Bianche, cyklistického závodu, ve kterém si neoddechnete. Strmé toskánské výjezdy a sjezdy nic neodpustí. A ty scenérie, ach. Na tohle jsem se od konce února připravoval s tím, že si to už strašně dlouho chci zkusit zajet. Nepodařilo se, na 130. kilometru, kdy se můj tep stále nesnižoval pod 155, jsem jako kardiak doznal, že to stačilo. Prozatím.

Více

Blbuvzdornost a ovládání, které pochopí i „blondýna“ na první dobrou. To je nový Bosch eBike Systems

Ráda si vyzkouším něco nového a nerada říkám ne sportovním výzvám, proto jsem dlouho neváhala a přijala nabídku vyzkoušet si elektrokolo s nových Bosch eBike Systems, i když elektrokola nejsou úplně můj běžný šálek kávy. Byla v tom hlavně zvědavost, na elektrickém kole jsem již několikrát seděla, tak mě zajímalo, jestli to bude jiné a jak se bude jízda lišit, protože technika jde stále mílovými kroky dopředu. Nejsem technický typ, ve fungování elektroniky se prakticky nevyznám, jsem spíše nadšený uživatel a většinou dokážu říci jen líbí se mi, nebo nelíbí.

Více