Cvičení

Vybavení na domácí cvičení a recenze

Dejte si pořádně do těla během pár minut. Tabata je zázrak z Japonska

Tabata je typ vysoce intenzivního cvičení, kterému se říká intermittent training, tedy přerušovaný trénink. Některé zdroje uvádí, že se jedná o intervalový trénink, což ovšem jedna z mála studií, která se fenoménem Tabata zabývá, označuje za chybné. Podstatou Tabaty totiž je, že na pár sekund úplně přestanete cvičit a zkusíte popadnout dech. Během intervalového tréninku přejdete třeba do chůze, ale pořád vykonáváte nějaký pohyb.

Více

Trhni si nohou! S tímhle návodem může s koloběhem začít každý

Už dávno je pryč doba, kdy se za koloběžku považoval primárně malý kovový stroj s plastovými kolečky pro děti. Širší veřejnost pomalu objevila, že koloběžka není jen dětská hračka, ale že se na ní mohou vyřádit i dospělí. „Dospělácké” koloběžky s velkými koly dnes potkáte prakticky na každé cyklostezce a není to žádná rarita. 

Více

Parťák pro dynamické aktivity. Skinners uvádí na trh ponožkoboty s vysokým střihem 

ADVERTORIAL Ani boty, ani ponožky. České ponožkoboty Skinners obouvají lidé teprve pár let, přesto se těší mimořádné oblibě i nošení ve vice než stovce zemí světa. Proč je tuzemský hybrid mezi botou a ponožkou tak populární, v čem tkví jeho významný zdravotní přínos a jak vypadá nejnovější verze, kterou ocení zejména sportovci?

Více

Na co se těšit s přicházejícím létem? No přece na novinky od Sensoru!

Advertorial Prádlo z dílny Sensoru dopřává komfortní klima, ať už jste uprostřed parného léta, bičováni ledovým větrem za polárním kruhem nebo lezete ve stínu severní stěny Malého Kežmarského štítu. Nezávisle na ročním období však kladou důraz na to, jak oblečení od Sensoru vypadá a jaký z něho mají pocit, když ho nosí. Proto každou sezonu kolekci vylepšují a oživují.

Více

Velký test českých jógamatek: nekloužou a některé jdou prát v pračce

Běh a jóga je jako jing a jang. Rychlost a síla, soustředění, protažení a relaxace. Skvěle se doplňují a udržují naše tělo v rovnováze. Na jaké podložce cvičit, aby nás to co nejvíc bavilo? Přinášíme průřez nabídkou jógamatek od českých značek z různých materiálů a pomůžeme vám zorientovat se v nabídce a vybrat si tu, která vám bude sedět.

Více

Recenze Philips TASH402BK: Byla by to skvělá sluchátka na cvičení. Měla by však hrát lépe

Philips připravil zajímavě koncipovaná sluchátka pro všechny, kteří si rádi zacvičí a mají k tomu puštěnou hudbu. Model TASH402BK je postaven tak, abyste s ním mohli pohodlně posilovat, nebo třeba doma jezdit na cyklistickém trenažéru. Není přímo určen na běhání a vzhledem ke kvalitnímu přilnutí sluchátek na uši, a tedy i značnému útlumu okolního zvuku, nelze tuto aktivitu se sluchátky z bezpečnostních důvodů ani doporučit.

Více

MapMyRun: co umí aplikace, kterou doporučuje končící Endomondo

Aplikace Endomondo končí a spousta jejich uživatelů se bude muset přestěhovat. Vývojáři Endomonda doporučují jako nejvhodnější náhradu MapMyRun. Proto jsme se rozhodli ji trochu podrobněji prozkoumat. Na závěr článku jsme připojili zkušenosti s přenosem dat či se snažili zodpovědět otazníky nad zmatkem v aplikacích začínajících MapMy.

Více