Úvod ZdravíVýživa Celodenní low carb jídelníček. Quiche, po kterém se olíznete

Celodenní low carb jídelníček. Quiche, po kterém se olíznete

od Magdaléna Ondrášová

Snídaně, oběd, svačina i večeře. Přinášíme příklad celodenního low carb jídelníčku. Recepty, které bude chtít zkusit i zapřísáhlý cukromil pro vás sestavila autorka nízkosacharidové kuchařky Lucie Schimmelová. Je libo ke snídani zdravý čokoládovo-kokosový dezert?

Ne každý low carb stravování vyznává. Ale většina z nás se snaží alespoň večer sacharidům vyhnout. V případě, že potřebujeme zhubnout pak i přes den. Proto věříme, že tyto recepty, které jsou jak fotogenické, tak chutné, bude chtít vyzkoušet každý. Lucie Schimmelová, autorka knihy Nízkosacharidová sladká kuchařka je sestavila přímo pro vás.

Čtěte také: Jaké potraviny jsou vhodné při low carb stravování plus recept k tomu

Čeká vás sladká snídaně, k obědu quiche s uzeným a špenátem, na svačinu sušenky a k večeři kyselo se švestkami. Dejte nám pod článkem vědět, který recept jste vyzkoušeli a jak vám chutnalo! Vzkazy potěší určitě i samotnou kuchařku Lucii na jejím Facebooku. Chcete se inspirovat ještě více? Navštivte také její webové stránky.

Snídaně

Čokoládovo-kokosový dezert

Čokoládov-kokosový dezert. Foto: Lucie Schimmelová

Ingredience:

  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 g jogurtu
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 4 lžíce chia semínek
  • 20 g erytritolu
  • 70 g vysokoprocentní čokolády

Postup:
Kokosové mléko v míse vyšleháme s jogurtem. Do směsi vmícháme erytritol a chia semínka. Směs rozdělíme na dvě poloviny. Ve vodní lázni rozpustíme vysokoprocentní čokoládu. Rozpuštěnou ji vmícháme do jedné poloviny směsi. Obě směsi necháme do rána vychladit v lednici. Ráno do hrníčku vlijeme světlou část, následně čokoládovou část a dozdobíme strouhaným kokosem.

Mňam! Koláč s uzeným masem a špenátem nejdete na další stránce ->>>

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky