Petr Vakoč: Trénovat s asi nejlepším cyklistou světa byl zážitek

Zdravím z Itálie. Zrovna mám za sebou už asi sedmý PCR covid-19 test. Proces je stále stejně nepříjemný, přijde mi, že místo nosních sliznic mi tu špejli zasouvají až do střední části mozku. Tohle vyšetření musím podstoupit před každým závodem nebo týmovým soustředěním. A to hned dvakrát. Taková jsou pravidla a snad i díky tomu sezona proběhne bez dalšího rušení závodů.

Pokračujeme vlastně tam, kde jsme v březnu skončili. Zpráva o zrušení Strade Bianche přišla až v době, kdy jsme si v okolí Sieny projížděli trať. Ve vzduchu opět visí nervozita. Minulý týden jsme odřekli účast na etapáku v Rumunsku. Jak se ukázalo, bylo to správné rozhodnutí. Místo závodů by nás teď v Itálii totiž s největší pravděpodobností čekala karanténa. V zemi přibylo nakažených, a tak se Rumunsko dostalo na černou listinu. Tedy vlastně červenou, když se teď státy hodnotí podle barev semaforu.

1.8. 2020 pojede Petr Vakoč a další hvězdy světové cyklistiky Strade Bianche. Tak fanděte!!!

Všichni tušíme, že sezona může znenadání přestat. Každý závod může být poslední. Nikdo si to však nepřipouští. Všichni věříme, že nás čekají tři měsíce našlapané závody. I tak to určitě bude znát na způsobu závodění. Každý výsledek se počítá, nikdo nikomu nic nedaruje, není na co se šetřit.

Bude zajímavé sledovat, jak se komu tato nucená pauza podařila využít. Já do závodního restartu vstupuji se skvělými pocity z tréninku a s vědomím, že jsem ve své přípravě udělal maximum.

Postupné navyšování tréninkových dávek i intenzity vyvrcholilo vysokohorským soustředěním ve francouzských Alpách. Trénování v horách miluju a pobyt v La Plagne ještě předčil očekávání. Na kole jsem tu byl poprvé, oblast jsem znal jinak jen z lyžování. Nádherné prostředí, minimální provoz, krásné počasí a perfektní společnost. Prostě paráda.

Po nezbytné úvodní adaptaci se ze soustředění stal takový dvoutýdenní etapový závod. Bylo poznat, že nám všem závody hrozně chybí. Navíc, tělo si za tu dobu odvykne fungovat v maximální intenzitě, takže všichni s chutí reagovali na občasné nástupy. Tedy, co nám síly stačily. Jsem zvyklý trénovat tvrdě, ale tohle jsem ještě nezažil. Mathieu VDP je prostě fenomenální. Soustředění s ním byl opravdu zážitek a nemohu se dočkat na to, co spolu budeme předvádět na závodech.

P.S. Petr Vakoč kromě toho, že je profesionální cyklista, tak je i spolumajitelem značky Pokeat, což je skvělé jídlo, jak na cesty, tak i na kolo. Osobně můžu vřele doporučit, protože je 100% přírodní a bez éček. Marek Odstrčilík

Podobné příspěvky

Ukažte všem od startu záda. Tyhle boty vám prý ušetří celé minuty. Test New Balance FuelCell SuperComp Elite v4

Běhání a alkohol: vražedné kombo, nebo kamarádská dvojka?

Cvičení doma, díl první: dřep je králem cviků