I vy můžete tvořit RUNGO.cz! Máme nový web aneb první rok na vlastních nohách

Marek Odstrčilík. Foto: Magdaléna Ondrášová

S každým začátkem měsíce k vám promlouvá kreativní ředitel webu RUNGO.cz Marek Odstrčilík a ne jinak je tomu i v dubnu. Nacházíme se však v období speciálního data. Před rokem byl po pauze obnoven provoz webu, a první výročí nezůstává bez dárečku.

Celý ten covidový rok, byl paradoxně pro mě tím nejlepším, co jsem za posledních X let zažil. Ta věta asi zní divně, protože vše je nepochopitelné, komplikované, životy lidí naruby, spousta úmrtí, deziluze z politiky, chaos, strach, zloba. Tohle všechno vnímám a uvědomuji si, ale to moje „nelepší”, které jsem zmínil, je ve vztahu k mé práci a rozhodnutí, které jsme před více než rokem s Majdou (šéfredaktorkou RUNGO.cz a partnerkou) učinili. Odešli jsme  z dobrého místa a vydali se postavit zase na nohy RUNGO.cz. Ve chvíli, kdy jsme dávali výpovědi, absolutně jsme netušili, že v době spuštění webu se bude covid rozklusávat a následně přejde do sprintu.

V nejistotě i svobodě, ve stresu i entuziasmu, … na RUNGO.cz

Svoboda, to je to hlavní, co mě dělalo šťastným. Mít vše pod kontrolou, rozhodovat se teď a hned (tohle v zaměstnání jen tak nezažijete), nemuset narážet na nezájem ohledně nápadů. Tohle je pro mě k nezaplacení. Na druhé straně se člověk musí starat, protože výplata na účtu se přestane každý měsíc zjevovat.

Přiznám se ale, že část toho období byla jízda v těžké depresi ze situace kolem, všechno jsem sledoval, dumal, topil se v temných zákoutí svého mozku. A pak se jednoho dne vše samo od sebe projasnilo a najednou černota myšlenek zmizela. Připadal jsem si jako zrovna stvořený, plný klidu, nápadů, chuti tvořit, dělat jiným radost, být šťastný. Pár lidí se mě ptalo, jak k tomu došlo a já nevím. Moje teorie je ta, že tělo si uvědomilo, že lavírovat mezi různými odstíny černé, by byla cesta k osobnímu rozkladu.

Podílet se na tvorbě webu, který dává čtenářům smysl, popostrkuje je dál v jejich snažení, zvedá psychicky (obzvlášť v této době) a ukazuje jim, že život jede dál, jen je třeba se mu přizpůsobit, mi vlévá do těla další energii. Znovu vymýšlet, zlepšovat, bavit vás.

Takže 1. dubna jsme tedy oslavili první rok fungování a vám čtenářům jsme přichystali dárek.

Máme nový web

Tedy vzhled webu, ale i nové funkce. Bohužel, nepodařilo se nám přesně 1. dubna překlopit z testovací verze do ostré vše, jak jsme si plánovali, ale něco už přece jede. Pokud chcete odebírat naše novinky a osobní Markův občasník, tak už funguje a jeho odběr můžete zadat v pravém sloupci na www.rungo.cz. Za několik dnů už na vás snad vykoukne i znovuzprovozněná rubrika Čtenáři sobě, kam budete moct vkládat své příběhy, zážitky, články a současně číst, co sepsali ostatní čtenáři. Budete se tak i vy moct spolupodílet na tvorbě webu, což nám přijde bezvadné a chybělo nám to.

Díky všem, kteří nám pomáháte, podporujete, sdílíte a čtete nás. Pokud máte pro nás nějaké nápady, postřehy nebo dobře míněnou kritiku, tak nám napište.


Podobné příspěvky

Když australská běhna zrovna neběhá…aneb jak mi Austrálie ukradla část českého srdce

Xiaomi Fan Festival: neodolatelné slevy až 5 250 Kč. Xiaomi zlevňuje mobily, vysavače i koloběžky

Berlínský půlmaraton: strhující atmosféra výzva a návrat na silnici po deseti letech