Strečink

Protažení před během, jóga a masáže

Cvičení doma, díl první: dřep je králem cviků

Máte to do fitka kusy cesty? Necítíte se tam dobře? Jsou tam divné stroje a vy nevíte, co s nimi? Trénujte doma! Domácí cvičení nemusí znamenat ani nutnost vlnění se v rytmu s Cvičme v rytme, ani nudu. Když se vám zrovna nikam nechce, máte malé děti nebo omezený čas, doma si dokážete odjet velice kvalitní workout na celé tělo. Jak začít, co si pořídit a jak to celé dát dohromady? Od toho je tu naše nová série článků!

Více

Za tenhle cvik vás budou záda milovat. V jednoduchosti je krása

Jak vypadá typický den v životě takové páteře? Nejdřív sezení na kancelářské židli, kde tělo pozvolně sjíždí dolů, do hrbatého tvaru slavného zvoníka u Matky Boží. Po práci pár tisíc otřesů při běhu, nějaké to cvičení a ohýbání různým směrem. A večer zase trocha hrbení se na gauči nebo u stolu, než se konečně natáhne do postele. Je vám tahle nešťastná páteř povědomá? Tak ji s námi udělejte spokojenější!

Více

Jak si sám namasírovat záda: čtěte si na „lotosových květech“

Od ztuhlosti a bolesti namožených zádových svalů může pomoci obyčejný tenisák, ale i pouhé ležení na speciální podložce Pranamat ECO. S fyzioterapeutkou Mgr. Kateřinou Honovou přinášíme tipy, jak k domácí masáži přistupovat, na co se jednotlivé pomůcky hodí a jak je používat, a kdy už raději oslovit odborníka.

Více

Protahovací cviky pro ty, co nemají čas. Alespoň tyhle po tréninku nevynechejte

Protahování, někdy označované jako strečink, je snad jedna z nejmíň oblíbených činností souvisejících se zdravým běháním. I přesto, že protahování zásadně ovlivňuje regeneraci, případně aktivaci našich svalů, je často opomíjenou aktivitou. Fyzioterapeutka Mgr. Zuzana Ožanová pro vás lenochy vypíchla minimum, které byste měli cvičit.

Více

Král domácího ošetření svalů i šlach. Řekneme jak pracovat s rollerem neboli válcem

Sportování je obecně prospěšná věc, o tom netřeba pochybovat. Má to však jisté výjimky z pravidla – ostatně jako všechno. Základem je pochopit fakt, že sport bude pro vás prospěšný v případě, že jste na něj nachystaní. Pokud nejste, můžete si sportem i uškodit, jak tvrdí oblíbená teorie gaučového paradoxu fyzioterapeutky Kateřiny Honové. Přečtěte si její tipy jak cvičit či který roller používat.

Více