Úvod ZdravíVýživa Celodenní low carb jídelníček. Quiche, po kterém se olíznete

Celodenní low carb jídelníček. Quiche, po kterém se olíznete

Oběd

Quiche s uzeným masem a špenátem

Quiche s uzeným masem a špenátem. Foto: Lucie Schimmelová


Těsto:

  • 120 g mleté mouky ze zlatého lněného semínka
  • 50 g mandlová mouka
  • 90 g másla
  • 3 lžíce studené vody
  • špetka soli

Náplň:

  • 400 g zakysané smetany 18%
  • 5 vajec
  • 1 velká cibule
  • 150 g uzeného masa
  • 250 g tvrdého sýra (gouda)
  • 100 g listového špenátu
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř


Postup: 
V míse smícháme lněnou mouku s mandlovou moukou. Do směsi přidáme na kostičky nakrájené studené máslo, studenou vodu a špetku soli. Těsto z těchto surovin rychle vypracujeme pomocí prstů. Připravené těsto vtlačíme do dortové formy, propícháme vidličkou, položíme na něj pečící papír a zasypeme rýží abychom těsto zatížili.
Těsto pečeme cca 10 minut při 190 stupních.
Mezitím si připravíme náplň. V kastrůlku na troše oleje zesklovatíme cibulku, ke které přidáme na kostičky nakrájené uzené maso. Vše orestujeme a poté necháme chvilku vychladnout. V míse smícháme zakysanou smetanu, vejce, muškátový oříšek, sůl a pepř. Do této směsi vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr a předem připravenou cibulku s uzeným masem.
Tuto směs vlijeme na předpečený korpus, dozdobíme špenátem a quiche pečeme v troubě na 190 stupňů 35 až 45 minut. 
Po vyjmutí necháme trochu vychladnout a můžeme podávat.

Chcete upéct kokosovo-kakaové sušenky? Čtěte dál ->>>

0 FacebookEmail

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.