Úvod Inspirace Knihy o běhání: trénink na maraton i strhující příběhy. Kterou si přečtete?

Knihy o běhání: trénink na maraton i strhující příběhy. Kterou si přečtete?

od Karel Holub

Přinášejí příběhy, motivaci, inspiraci ale i naději na vaše lepší běhání. Výběr sedmi knih o běhání redaktora Karla Holuba vám usnadní volbu, po které knize sáhnout a začíst se do ní.

Scott Jurek – Jez a běhej

Run, Eat, Sleep, Repeat. Mantra, která je aspoň občas snem každého běžce. Hodit za hlavu starosti všedního dne. Nestarat se o budoucnost, minulost nechat daleko za sebou a žít pouze přítomností vyjádřenou letmým kontaktem chodidla se zemí.

V knize Scotta Jurka Eat and Run se vydáme na výpravu do nitra člověka, který se skrze běh pokouší najít sám sebe. Nečekejte ale žádnou ezo-romantiku o tom, jak jsme zrození k běhu a jak stačí vyzout boty a vyrazit na několikahodinový běh do hor.  Scott jasně a věcně popisuje dřinu a neskutečné úsilí, které člověk musí investovat, pokud chce běhat rychleji a dál něž ostatní nebo překonat sám sebe.

Scott popisuje nejen svoje zkušenosti s běháním, ale i s veganstvím a v knize nejdete i recepty na přípravu veganských jídel. Možná vás překvapí, že vrcholový sportovec, který uběhne stovky kilometrů, dokáže přežít na rostlinné dietě. A nejen že to dokáže, ale dokonce to považuje za svoji výhodu v boji za lepšími výkony. Možná vás tím inspiruje a zkusíte redukovat nebo odstranit maso z jídelníčku úplně. Uvidíte, že na tom není nic těžkého a možná se také budete se cítit líp a běhat rychleji a dál.

Jez a běhej má mnoho rozměrů a ukazuje, že nejlepší věci v životě jsou sice zadarmo, ale přesto si je musíte tvrdě vybojovat. Možná budete mít štěstí a dojdete k osvícení při strouhaní mrkve a možná budete muset naběhat stovky a tisíce kilometrů, abyste se aspoň zlehka dotkli nekonečna. Jez a běhej vám na vaší cestě může ukázat zkušenosti člověka, který neváhal jít za svým cílem a k úspěchu se propracoval poctivou dřinou a silnou vůlí.

Scott Jurek rozhodně patří k běžcům, které se vyplatí sledovat a číst, protože mají co říct nejen o běhání, ale i o tom, jak být dobrým člověkem. Scott je velmi autentický a uvěřitelný, prostě pravý ultrák, který si na nic nehraje.

Pokračujte na další knihu…

Okomentovat


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Vyplněním tohoto formuláře souhlasíte s uložením a používáním Vašich dat na našem webu

Související příspěvky