Jídlo

Andrea: od kukuřičných lupínků ke stejku. Tohle je moje cesta k low carb

ak se stane, že někdo, kdo se v první třídě málem utopil na školní hodině plavání, zhroutil se v sedmé třídě z hodin tělocviku a skončil v péči psychologa, začne v dospělosti běhat, jezdit na kole a plavat? Vysvětlení pro to sama nemám, ale je to důležitá část příběhu. Mám mentalitu závodního koně. Když už se pro něco rozhodnu, dělám to s plnou vervou a problémy vítám jako zpestření na cestě za cílem. Jeden takový zdánlivě nepatrný problém s chronickou bolestí v kyčli mě navedl na cestu nízkosacharidového stravování a tím změnil zásadně celý život.

Více

Běhání a alkohol: vražedné kombo, nebo kamarádská dvojka?

Jde běhání a alkohol dohromady? NE. Tady by mohl skončit nejkratší článek na světě. Ale my se na tuhle problematiku podíváme dál. Je to opravdu tak moc špatný nápad? A co pivo za odměnu po doběhu? Je pivo vůbec alkohol, když se mu přezdívá tekutý chléb? A proč ho někdy ultraběžci na občerstvovačkách pijí? Co dělat, když jste včera byli na firemním večírku, ale tréninkový plán je nekompromisní? Může pak běh fungovat jako lék na kocovinu? 

Více

Diety roku: Vysoký krevní tlak? Pomůže stravovací režim DASH

Za dietou DASH stojí vědci a zařadila se také mezi žebříček diet, jež patřily mezi ty světově nejúspěšnější za uplynulý rok, o kterých informoval Magazín U.S. News & World Report. Pomáhá snížit krevní tlak. Zeptali jsme se na názor nutriční specialistky Kristýny Báčové, DiS.

Více